eco-gum-kiemelt-2

ecogum

Az EcoGum technológia előnyei más módszerekkel szemben

Az általunk használt rágógumi eltávolítás technológia segítségével bármilyen felületről eltávolítjuk a rágógumi szennyeződést. Nincs szükség a terület lezárására, nem zavarja a mindennapi tevékenységeket. Beltérben és kültéren is egyaránt használható.

Nem használ káros vegyszereket.

Az egyéb módszerekkel ellentétben itt nem az emberre vagy a környezetre veszélyes vegyszerekkel történik a rágógumi eltávolítása. A használt anyagok 100%-ban biológiailag lebomló szerek.

Nem használ vizet.

A magasnyomású eszközzel való tisztítással ellentétben, amely óránként 2200-2400 liter vizet használ, itt egyáltalán nincs szükség vízre. Többek között e miatt is rendkívül környezetbarát. A munkavégzéshez pedig nincs szükség sem víz csatlakozásra, sem pedig vízcsőre, melyet a járókelőknek kerülgetnie kellene.

Nincs fröccsenő víz, így bármilyen területen használható, akár beltérben is. Kültéri használatnál pedig nem kell a járókelőktől elzárni a területet.

Nem károsítja a felületet.

A rágógumi és egyéb szennyeződés eltávolítása nem fizikai behatással, nem magasnyomású vízzel és nem magas hő segítségével történik. Ezért a felületre semmilyen hatással nincs. Nem sérti meg és nem károsítja a tisztítandó felületeket (kő, fa, textil, műanyag) és a kövek közötti homokot sem mossa ki.

Nem igényel külső áramforrást.

A berendezés belső akkumulátorral rendelkezik, mely ellátja árammal az egész munkafolyamat során. Ellentétben az egyéb eljárásokkal, itt nincs szükség elektromos kábelekre, melyeket folyamatosan kerülgetni kell és melyek balesetveszélyesek.

Nincs fröccsenő víz.

Mivel a technológia nem használ vizet, így nem is fröcsköli össze a körülötte lévő embereket, járműveket vagy épületeket. A magasnyomású tisztítási eljárások mindegyike erősen fröcsköl és utánuk még egy takarítási folyamatnak is következnie kell. Ugyanebből az okból ez az új berendezés használható beltérben, akár épületek emeletén is.

Nincs zaj- vagy porszennyezés.

A tisztítás technológiája miatt a folyamat egyáltalán nem okoz zajt vagy port. Ezért a munkafolyamat akár napközben, a járókelők között is elvégezhető, de ütemezhető éjszakára is, hiszen a lakókat nem zavarja a pihenésben.

Nem keletkezik szemét.

Ez a berendezés nem csak felszedi, hanem teljesen el is tünteti a rágógumit. A fizikális vagy a magasnyomású vízzel történő felszedés után még szükség van a felszedett anyagok összegyűjtésére is. Itt erre már nincs szükség.